Wonen in Groningen

Wonen in Groningen is nog nooit zo aantrekkelijk geweest als dat het nu is, natuurlijk met alle gevolgen van dien. Met haar espressobars, boetiekwinkels en galeries verandert studentenstad Groningen snel. De structurele trek naar de stad en de achterblijvende bouw van nieuwe woningen zorgen in steeds meer steden voor grote schaarste. Studenten, jonge werkenden, gezinnen, gepensioneerden – ze trekken in groten getale naar dezelfde plek.

Groningen doet het vooral goed qua opleidingsmogelijkheden en carrièrekansen. Groningen ziet er als stad er ook nog erg leuk uit en er een goed aanbod is van winkels, cafés, theaters en andere voorzieningen. Dit is de kern van Groningen, een idyllische historische binnenstad, een van de grootste universiteiten van het land, een kwalitatief hoogwaardige hogeschool, een behoorlijk aanbod aan banen en een overvloed aan leuke winkels, cafés, espressobars, galeries, musea en theaters.

Groningen is onderverdeeld in 5 stadsdelen en een groot aantal wijken.

Omdat alles relatief dichtbij elkaar ligt in Groningen, is alles prima op de fiets te doen. Dus dat scheelt. Handig is om te weten welke wijk bij jouw voorkeuren past.

Vind de Groningse wijk die het best bij je past

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning, wil je natuurlijk wel precies weten waar je terecht komt. Iedereen is op zoek naar iets anders en iedere wijk in Groningen heeft net weer andere dingen te bieden! Groningen bestaat uit veel gezellige wijken en deze wijken hebben wij voor je in kaart gebracht zodat jij goed kan bepalen waar je het liefst een huis wilt kopen. Daarnaast kan je jezelf ook abonneren op een wijk zodat je meteen op de hoogte bent van nieuwe huizen in ons aanbod.

 

Wijken in Groningen

BeijumLewenborg
CoendersborgOosterparkwijk
Corpus den HoornOosterpoortbuurt
De HeldOranjebuurt
De HoogteRivierenbuurt
De Hunze - Van StarkenborgRuischerwaard
De WijertSchilderswijk
DrielandenSelwerd
Europapark - De LinieUlgersmaborg
HelpmanVinkhuizen
Korrewegwijk

Groningen