Home » Wijken (Wonen in Groningen) » Wonen in De Hoogte

Waarom wil jij een huis kopen in De Hoogte?

Op deze pagina vind je:

De Hoogte is één van de oudere wijken van de stad Groningen. Het heeft een intiem dorpsachtige persoonlijkheid dat tegenwoordig bestaat uit veel eengezinswoningen. Voor starters die dicht bij het centrum willen wonen in een betaalbare woning is De Hoogte een erg goede keuze.
Door de renovatie en samenvoegingen van veel woningen in de wijk is er een gevarieerder woningaanbod ontstaan dat sinds enkele jaren sterk aan het groeien is.
Er wordt veel geïnvesteerd in de wijk en er worden veel stappen gemaakt op het gebied van veiligheidsgevoel, speelplekken en buurtactiviteiten. Er zijn grondige renovatiewerkzaamheden uitgevoerd waarbij de vooroorlogse woningen zijn verbeterd en verfraaid. Het woongenot is dus weer helemaal van deze tijd.

5 redenen om een huis te kopen in De Hoogte:

  1. Centraal en bereikbaar
  2. Veel eengezinswoningen
  3. Vrijwel alleen koopwoningen
  4. Betaalbaar
  5. Populair

Zoek je een huis dat (dichterbij de stad is), of woon je liever in (een appartement)? Dan is Selwerd wellicht wat beter past.

Wijk statistieken

Belangrijke afstanden

Gemiddelde afstand tot ziekenhuis1.5 km
Gemiddelde afstand tot grote supermarkt0.5 km
Gemiddelde afstand tot café 1 km
Gemiddelde afstand tot cafetaria1 km
Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf1 km
Gemiddelde afstand tot fysiotherapeut2 km
Gemiddelde afstand tot park of plantsoen2 km
Gemiddelde afstand tot treinstation1.5 km
Gemiddelde afstand tot bus transferium1 km
Gemiddelde afstand tot zwembad1 km

Het aantal inwoners in De Hoogte is sterk toegenomen (60%) in de laatste jaren, mede door de sterke toename in koopwoningen in plaats van sociale huur. Het totale inwoners aantal ligt nu op ongeveer 4025 inwoners.

Kinderopvang
Je hebt nergens zoveel kinderdagverblijven binnen een straal van 3 km als in de Hoogte. Er is dus ruim keus waar je jouw kinderen naar toe brengt en het is altijd dichtbij.

Leuk voor kinderen
In De Hoogte heb je geen last van doorgaand verkeer, waardoor het een bijzonder kindvriendelijke wijk is. Voor kinderen valt er veel te beleven in De Hoogte, zoals de Krajicek-playground, de speeltuin en het speeltuingebouw op het Borgplein en tal van speelgelegenheden elders in de wijk.

Buurthuiskamer de Hoogte

De Buurthuiskamer is een plek voor buurtbewoners in de Hoogte waar je samen kunt komen en activiteiten kunnen doen. Er worden veel activiteiten georganiseerd en je kan altijd binnenkomen voor het dagelijkse koffieuurtje.

Parkeren & Bereikbaarheid

Met de auto
De Hoogte is met de auto prima te bereiken. Door de ligging aan de ringweg is De Hoogte zeer goed te bereiken vanuit andere stadsdelen, zowel per auto als met openbaar vervoer.

Parkeren
Ruime (gratis) parkeergelegenheden in De Hoogte maakt het heel makkelijk om bezoek te ontvangen dat met de auto komt, en zelf hoef je in De Hoogte geen zorgen te maken dat je geen parkeerplek hebt.

Op de fiets
Op de fiets is De Hoogte altijd in de buurt. Het duurt ongeveer 10 minuten om naar het centrum te fietsen.

Straten in De Hoogte

Anna BlamanstraatAquamarijnpadDe Held
Han DiekmannkadeHans LodeizenstraatHet Roege Bos
Het Roege PadJacob SchorerstraatJacob Van Hattumstraat
Jakob Israel De HaanstraatJames BaldwinstraatJohan Ellenbergerstraat
Johan Van ZwedenlaanJosine ReulingstraatKliefdiep
LeegewegNatalie BarneykadeNiek Engelschmanstraat

Actuele koopwoningen in De Hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe huizen in de Hoogte? Laat dan eenvoudig je email achter en je mist er geen één meer.

Terug