Home » Wijken (Wonen in Groningen) » Wonen in Selwerd

Waarom wil jij een huis kopen in Selwerd?

Op deze pagina vind je:

Selwerd is een oudere, diverse en rustige wijk dicht bij het Noorderstation en het centrum. Van de noordelijke stadswijken ligt Selwerd het dichtst bij het centrum. Kenmerkend voor Selwerd is dat het een stadswijk is waar jong en oud woont. De diversiteit in leeftijd zie je terug in de woningen. Je vindt in Selwerd flats, eengezinswoningen en etagewoningen in zowel oud- als nieuwbouw.
Selwerd staat centraal in de nieuwe gemeentelijke wijkvernieuwing plannen. In tegenstelling tot de grote wijkvernieuwing in Vinkhuizen, waar sociale huurwoningen werden vervangen voor duurdere huizen om een andere bewonersgroep te trekken, komen in Selwerd minstens even veel sociale huurwoningen voor de te slopen huizen terug.
In de wijk vind je diverse voorzieningen, zoals scholen, wijkcentra en maar liefst twee winkelcentra. De buurtcentra in Selwerd organiseren verschillende activiteiten voor de bewoners. Ook oudere bewoners hebben veel zorg voorzieningen tot hun beschikking.

5 redenen om een huis te kopen in Selwerd:

  1. Betrokken en sociaal
  2. Voor jong en oud
  3. Dichtbij het centrum
  4. Veel voorzieningen
  5. Vernieuwend

Zoek je een huis dat (verder van de stad is), of woon je liever in (een appartement)? Dan is Ruischerwaard wellicht wat beter gepast.

Wijk statistieken

Belangrijk afstanden

Gemiddelde afstand tot ziekenhuis3 km
Gemiddelde afstand tot grote supermarkt1 km
Gemiddelde afstand tot café 1 km
Gemiddelde afstand tot cafetaria1 km
Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf1 km
Gemiddelde afstand tot fysiotherapeut1 km
Gemiddelde afstand tot park of plantsoen1 km
Gemiddelde afstand tot treinstation1 km
Gemiddelde afstand tot bus transferium1 km
Gemiddelde afstand tot zwembad1 km

Het aantal inwoners in Selwerd is ligt toegenomen (6%) in de laatste jaren, mede door de sterke toename in koopwoningen. Het totale inwoners aantal ligt nu op ongeveer 6230 inwoners.

Voorzieningen in Selwerd

Winkelplein Selwerd

Winkelplein Selwerd is een gezellig winkelcentrum waar je terecht kunt voor al je dagelijkse boodschappen. Er zijn 2 grote supermarkten de Lidl en de Albert Heijn, diverse food en non-food winkels. Een snelle hap of gezellig de tijd nemen voor een kop koffie, drankje of gebakken vis, vind je in Winkelplein Selwerd.

Winkelcentrum Paddepoel

Daarnaast kan je ook terecht in winkelcentrum Paddepoel, dat zich pal naast Selwerd bevindt. In winkelcentrum Paddepoel bevinden zich meer dan 80 winkels met een zeer divers aanbod. Het winkelcentrum is ideaal voor de dagelijkse boodschappen, maar je kan er ook gezellig winkelen.

Buurtcentrum Sonde 2000 (Vensterschool)

De Vensterschool is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen verschillende instellingen en organisaties die zich bezighouden met opvoeding en onderwijs. Hierdoor worden er vele voorzieningen aangeboden, zoals een kinderopvang, peuterspeelzaal en basisschool. Ook zijn er de openbare bibliotheek, het buurtcentrum, de sporthal en het sportcafé te vinden.

Parkeren & Bereikbaarheid

Met de auto

Door de ligging aan nabij de ringweg is Selwerd zeer goed te bereiken vanuit andere stadsdelen.

Parkeren

RRuime (gratis) parkeergelegenheden maakt het heel makkelijk om bezoek te ontvangen dat met de auto komt, en zelf hoef je in Selwerd geen zorgen te maken dat je geen parkeerplek hebt.

Op de fiets

Op de fiets is Selwerd altijd in de buurt. Het duurt ongeveer 5 minuten om naar het centrum te fietsen.

Overzicht straten

AbeelstraatAcacialaanBerberisstraat
BerkenlaanBeukenlaanBottelroosstraat
BremstraatDe LarixDuindoornstraat
EglantierstraatEikenlaanElzenlaan
EsdoornlaanGelderse RoosstraatHazelaarstraat
IepenlaanKastanjelaanKornoeljestraat
LijsterbeslaanMagnoliastraatMaluslaan
MispellaanPlataanlaanPopulierenlaan
PrunusstraatRanonkelstraatRanonkelstraat
RibesstraatSleedoornpadSpaanse Aakstraat
SpirealaanVlierstraatVogelkersstraat

Actuele koopwoningen in Selwerd

Terug