De meest innovatieve verkoopmakelaar van Groningen

Nu is de tijd om te verkopen! Op dit moment is er schaarste op de huizenmarkt. Dat betekent veel potentiële kopers, maar weinig huizen te koop. Hele gunstige situatie voor de verkoper. Wij helpen jou daarvan maximaal te profiteren. Dit is hét moment om je huis te verkopen.

Méér makelaar

Elk huis is uniek. Daarom ontwikkelen we bij Makelaardij van der Houwen voor ieder huis een eigen verkoopstrategie. We zetten daarvoor meer middelen in dan iedere andere makelaar. Van slimme sloten tot reclamecampagnes, niets is ons te gek.
We richten de promotie, de bezichtigingen en de biedingsmethodes zo in dat ze perfect aansluiten op jouw doelgroep. Zo kun je ook in de huidige markt nog steeds rekenen op korte looptijden en hoge opbrengsten!

Maak een afspraak

Ontdek hoe je jouw huis het beste in de markt zet.
Maak een vrijblijvende afspraak. Je krijgt altijd van ons:

 • Indicatie woningwaarde
 • Persoonlijk verkoopplan
 • Vrijblijvende offerte
Afspraak maken

Krijg méér afspraken

Wil je het beste bod voor jouw huis? Dan begint het natuurlijk met het vinden van de beste kijkers. Makelaardij van der Houwen maakt één groot feest van de promotie van jouw huis, zodat we niemand missen. Vervolgens is het nergens makkelijker om een afspraak te maken!

Winnen op Funda

Niet elke vermelding op Funda is hetzelfde. Huizen die gebruik maken van alle mogelijkheden krijgen een betere positie op Funda. Wij zijn zelfs door Funda benoemd als de best bekeken makelaar van Nederland. Dat wil jij toch ook?

Lees meer >

Feest op Facebook

We delen jouw huis met onze 7.000+ volgers op Facebook & Instagram. Daarnaast maken we gebruik van betaalde promotie om elke potentiële kijker te bereiken!

Lees meer >

Zelf plannen

Weet je nog, dat je zaterdagochtend een leuk huis op Funda zag, maandag pas de makelaar kon bellen en dat er toen geen plek meer was?

Bij ons kunnen kijkers direct hun afspraak inplannen. Zo halen wij méér kijkers (en dus biedingen) binnen dan elke andere makelaar!

Bezichtiging op z’n 2024’s

Kies je voor Makelaardij van der Houwen, dan kies je voor de enige makelaardij in Nederland waar je jouw huis kunt aanbieden met verschillende bezichtigingsmethoden. Zo kun je veel beter inspelen op de wensen van jouw kijkers/kopers.

Zelf Kijken

De meeste bezichtigingen vinden plaats met ZelfKijken. Kijkers krijgen via een web-app toegang tot je huis en kunnen zelf rondkijken zonder makelaar.

Lees meer >

Open Huis

Wij organiseren speciaal voor jouw huis een Avond Open Huis. Een avond vol sfeer, kaarslicht en natuurlijk veel kijkers!

Lees meer >

Reguliere bezichtigingen

Voor sommige huizen is de beste bezichtiging gewoon de ouderwetse rondleiding met makelaar. Zo kunnen we kijkers inspireren, laten zien wat de mogelijkheden zijn en vragen direct beantwoorden.

De beste strategie voor biedingen

Voor elk huis hebben we een strategie om tot het beste bod te komen. Tijdens de bezichtigingen bepaalt de makelaar in overleg met jou welke biedingsmethode het meest oplevert.

Online bieden

Via een online omgeving kunnen kijkers een bod uitbrengen. Alle biedingen zijn openbaar, je kunt steeds opnieuw bieden. Er is een eindtijd, waarop alle biedingen binnen moeten zijn.

Online bieden >

Gewoon bieden

Geïnteresseerden brengen een bod uit via een online omgeving. De verkoper kan bij ieder bod kiezen voor onderhandeling of akkoord.
Elk bod wordt opgeslagen in een biedlogboek.

Deze biedingsmethode ken je van andere makelaars.

Inschrijving

Iedereen is vrij om vóór een bepaalde eindtijd een bod te doen.
Bieders kunnen van elkaar niet zien wat er is geboden, alle biedingen worden opgeslagen in een logboek.

Dubbele inschrijving

Bij een dubbele inschrijving wordt na een eerste biedingsronde, nog een ronde gedaan voor alleen de drie beste bieders.
Bieders kunnen van elkaar niet zien wat er is geboden, alle biedingen worden opgeslagen in een logboek.

Verkoopstrategie op maat

Zoals je ziet zetten we bij Makelaardij van der Houwen altijd véél meer middelen in dan iedere andere makelaardij.

Maar dat is niet alles. Door een verkoopstrategie uit te werken stemmen we de promotie, bezichtigingen en biedingsmethodes af op jouw huis en de doelgroep die daarbij hoort. Zo bereiken we meer kijkers en dus meer potentiële kopers. Het zal je dus niet verbazen dat dat goed nieuws is voor de biedingen!

“Dankzij social media en onze strategie trekken we soms ruim honderd kijkers. Dat zijn allemaal potentiële kopers. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk.”

Jacco van der Houwen

Maak een afspraak

Ontdek hoe je jouw huis het beste in de markt zet.
Maak een vrijblijvende afspraak. Je krijgt altijd van ons:

 • Indicatie woningwaarde
 • Persoonlijk verkoopplan
 • Vrijblijvende offerte
Afspraak maken

“Wij zijn ontzettend blij dat we Makelaardij Van der Houwen hebben ingeschakeld voor de verkoop van onze woning! Zeer deskundige begeleiding, fantastische promotie en ze zijn altijd bereikbaar! Zeker een aanrader!”

Jessica

Wat doet een verkoopmakelaar?

Door Makelaardij van der Houwen in te schakelen als verkoopmakelaar vergroot je de kans op een succesvolle verkoop van jouw huis. We maken gebruik van de nieuwste technologie om jouw huis onder de aandacht te brengen. Een goede verkoopmakelaar regelt alles voor je.

De verkoopmakelaar begeleidt de verkoop van je woning van A tot Z als je wilt. Misschien wil je bepaalde zaken zelf doen of regelen. Dat is allemaal bespreekbaar. Als jij bij ons aangeeft dat je je huis wilt verkopen, staan we voor je klaar en starten we de begeleiding.

Dit doet een verkoopmakelaar:

 • Vraagprijs vaststellen
 • Wensen en behoefte inventariseren
 • Woning verkoopklaar maken
 • Uitgebreide promotie
 • De juiste koper uitzoeken
 • Tot een eindbod komen

Hoe bepaalt de verkoopmakelaar de waarde en de vraagprijs van je huis?

Wat bij een goede waardebepaling en vraagprijs heel belangrijk blijkt te zijn is de juiste mix van deskundig onderzoek en een goed gevoel.

 • De vergelijkingsmethode
  Hier gaat het om het vergelijken van woningen die op jouw huis lijken. Er wordt een waarde afweging gemaakt op basis van de plus- en minpunten. Denk daarbij aan: dakkapel, isolatie, serre, aanbouw, moderne keuken, luxe badkamer en dergelijke.
 • Courantheid
  Er wordt gekeken naar hoe lang vergelijkbare woningen te koop staan en er wordt gekeken naar het verloop van de vraagprijs. Dit geeft een beeld van de markt en courantheid ter plaatse.
 • De historische kostprijsberekening
  De grondwaarde en de bouwkosten van de woning vormen het uitgangspunt voor deze berekening.
 • Kuberingsmethode en m2 berekening
  Uiteraard wordt er bij het bepalen van de vraagprijs ook gekeken naar de grootte van het huis. Er wordt een waarde toegekend aan het aantal m2 woonoppervlakte en het aantal kuub inhoud.
 • De locatie
  De locatie is wellicht nog de belangrijkste factor voor het bepalen van de vraagprijs. Als je een prachtig woonhuis hebt, maar het ligt midden in een industrieterrein dan is het helaas simpelweg minder waard. Een huis kun je veranderen, de locatie niet.

Jouw wensen staan centraal bij een goede verkoopmakelaar.

Strategie, realisme en goed onderhandelen zijn sleutelwoorden in het verkoopproces. Dat is onze deskundigheid, dankzij onze ervaring kunnen we de juiste vraagprijs koppelen aan de juiste strategie. Zo bereiken we een zo hoog mogelijk eindbod, met de minste risico’s en kans op vertraging en teleurstellingen.

Wij adviseren, maar jouw wensen als verkoper staan centraal. Wij behoeden je voor teleurstellingen en risico’s en onderhandelen over het beste eindbod voor jou.

De woning verkoopklaar maken

We maken je woning verkoopklaar. Een goede verkoopmakelaar heeft een netwerk van specialisten om alle facetten van een huis te optimaliseren. Denk aan de interieurspecialist, de hovenier, de fotograaf en eventueel een aannemer. De verkoopmakelaar komt met een voorstel voor verbeteringen aan het huis om tot een optimaal resultaat te komen. Uiteraard in overleg met jou.

De juiste promotie maakt het verschil

Deze dienstverlening verschilt sterk per verkoopmakelaar. Meestal zorgt de makelaar voor plaatsing van je huis op Funda. In sommige gevallen schrijft de makelaar een tekstje voor Funda, wij laten graag de verkoper aan het woord: als je jaren in een huis hebt gewoond, dan weet je alle voordelen moeiteloos te benoemen! Er zijn makelaars waar je zelf foto’s moet aanleveren bij de betere verkoopmakelaar wordt dit natuurlijk voor je gedaan op basis van deskundigheid en ervaring. Makelaardij van der Houwen zorgt voor een uitgebreide promotie, zowel online als offline. We komen heel dicht bij je doelgroep en kunnen effectief contact maken. Wij behartigen je belangen en regelen alles voor je als je dat wilt.

De juiste koper uitzoeken

Door de krapte op de huizenmarkt krijg je eerder te veel biedingen dan te weinig. Het vinden van de juiste koper met het juiste bod betekent niet te snel voor het hoogste bod gaan, maar in contact komen met de realistische en vertrouwde koper. We willen voorkomen dat het proces onnodig lang en duur  wordt, met teleurstelling als gevolg.

Het eindbod

Als er een akkoord is over het eindbod, stelt de verkoopmakelaar het koopcontract op. Er wordt dan meestal een termijn opgenomen waarin ‘voorbehoud van financiering’ geldt. Binnen die tijd mag de koper, op gronden die zijn opgenomen (denk aan afwijzing van bijvoorbeeld twee banken) van de koop afzien. Zo’n termijn kan zomaar oplopen van 4 tot 6 weken. In overleg kan die termijn nog weer worden verlengd. De gang naar de notaris voor de overdracht is vervolgens meestal de afsluiting van je contact met de verkoopmakelaar.

“Online bieden is dé manier om het beste bod op je huis te krijgen.”

Juliët Oostra

Hoe kies je een verkoopmakelaar die bij je past?

Hou onderstaande punten in het oog bij het kiezen van een verkoopmakelaar. Wij informeren je zo goed mogelijk via onze website. Mis je nog niets of wil je meer informatie over ons of een ander onderwerp, neem dan contact met ons op.

 • Ervaringen van andere mensen
 • Transparantie
 • Contact en bereikbaarheid
 • Onafhankelijk of aangesloten bij een branchevereniging?
 • Opstart- en courtagekosten
 • Exclusiviteitscontract en intrekkingskosten
 • Eerder behaalde resultaten

Wat is het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar?

 • De verkoopmakelaar probeert een woning te verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs en meest gunstige voorwaarden voor de verkoper.
 • De aankoopmakelaar probeert een woning aan te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs en meest gunstige voorwaarden voor de koper.
 • Een makelaar is nooit onpartijdig en behartigt altijd de belangen van óf de verkoper óf de aankoper.
 • Wanneer een makelaar beide diensten aanbiedt, mag hij niet optreden als verkoop- en aankoopmakelaar bij hetzelfde pand.

Kan je ook een huis verkopen zonder makelaar?

Natuurlijk kan dat. Je huis verkopen kan soms heel lastig zijn, en het is eigenlijk altijd een stressvolle aangelegenheid. Als je deze problemen wilt voorkomen en wilt kunnen genieten van een geolied proces met  de snelste verkoop en het beste eindbod, kies dan voor een goede verkoopmakelaar.

De garantie van een NVM verkoopmakelaar

Wij zijn lid van de NVM. Als erkend NVM verkoopmakelaar voldoen wij aan de kwaliteitseisen van het NVM. Zo zijn wij nooit tegelijkertijd verkoopmakelaar en aankoopmakelaar. Dit wordt ook de erecode van het NVM genoemd.

Gratis & vrijblijvend adviesgesprek

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je verschillende keuzes maken bij de verkoop van je huis. Je kunt o.a. keuzes maken op het gebied van NVM-lidmaatschap van een makelaar, online bieden, social media promotie en het organiseren van open huizen.
Ben je benieuwd welke keuzes voor jou het beste rendement opleveren? Eén van onze ervaren makelaars neemt de mogelijkheden graag met je door. Gratis en vrijblijvend.

Gratis & vrijblijvend advies
 • Volledig vrijblijvend
 • Incl. schatting opbrengst bij verkoop
 • Incl. verkoopstrategie op maat