Makelaardij Van Der Houwen
Home » Verkoop

 

De meest innovatieve verkoopmakelaar van Groningen

Nu is de tijd om te verkopen! Op dit moment is er schaarste op de huizenmarkt. Dat betekent veel potentiële kopers, maar weinig huizen te koop. Hele gunstige situatie voor de verkoper. Wij helpen jou daarvan maximaal te profiteren. Dit is hét moment om je huis te verkopen.

De innovatieve makelaardij

Laat maar kijken die kopers

Wij zorgen dat jouw huis in de schijnwerpers staat. Online en offline. Om zoveel mogelijk potentiële kopers te trekken, kun je er bij ons voor kiezen om te werken met Zelf Kijken. Potentiële kopers plannen zelf een bezichtiging in en kunnen jouw huis zonder makelaar bezichtigen. Zo kun je veel meer mensen verwelkomen! Daarnaast geven kijkers aan dit prettiger te vinden dan traditionele bezichtigingen. Wij trekken alles uit de kast, uiteraard wel in overleg! Effectief en helemaal van deze tijd. Jouw huis wordt in 3D gefotografeerd, zodat potentiele kopers zelfs een rondleiding kunnen maken in Virtual Reality! Lees meer over onze fotografie en online bezichtigingen.

Promotie via Social Media

Wij zetten alles in om zoveel mogelijk mensen te bereiken. We promoten je huis actief met ijzersterk beeldmateriaal. Op social media als Facebook en Instagram. Zo zijn sommige huizen al door 30.000 mensen gezien, nog voordat ze op Funda staan. Zo kan het ook!

“Dankzij social media en onze strategie trekken we soms ruim honderd kijkers. Dat zijn allemaal potentiële kopers. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk.”

Jacco van der Houwen

Het beste bod

Online bieden is nu dé manier om je huis te verkopen. Misschien even wennen, maar zo verkopen wij haast al onze huizen. Wil je een andere methode? Staan we voor open. Alles voor het beste resultaat. Meer weten over online bieden? Bekijk onze uitgebreide pagina over online bieden.

Wij regelen alles

Voor ieder huis maken we een strategisch verkoopplan. Wij regelen vervolgens alles. Van verkoopfilmpjes tot notarisakte en van 360-graden fotografie tot onderhandelen op het scherpst van de snede.

Laat het aan onze geoliede machine over, dan heb je er geen omkijken naar.

Vrijblijvend advies

Bel, mail of app ons voor een afspraak. Of kom gewoon een keer binnen lopen bij ons aan de Griffeweg in Groningen.

Wil je een vrijblijvend adviesgeprek plannen? We vertellen je heel graag meer over de belangrijkste reden om een verkoopmakelaar in te schakelen: hoe we voor jou het onderste uit de kan kunnen halen.

Afspraak maken

“Wij zijn ontzettend blij dat we Makelaardij Van der Houwen hebben ingeschakeld voor de verkoop van onze woning! Zeer deskundige begeleiding, fantastische promotie en ze zijn altijd bereikbaar! Zeker een aanrader!”

Jessica

Wat doet een verkoopmakelaar?

Door Makelaardij van der Houwen in te schakelen als verkoopmakelaar vergroot je de kans op een succesvolle verkoop van jouw huis. We maken gebruik van de nieuwste technologie om jouw huis onder de aandacht te brengen. Een goede verkoopmakelaar regelt alles voor je.

De verkoopmakelaar begeleidt de verkoop van je woning van A tot Z als je wilt. Misschien wil je bepaalde zaken zelf doen of regelen. Dat is allemaal bespreekbaar. Als jij bij ons aangeeft dat je je huis wilt verkopen, staan we voor je klaar en starten we de begeleiding.

Dit doet een verkoopmakelaar:

 • Vraagprijs vaststellen
 • Wensen en behoefte inventariseren
 • Woning verkoopklaar maken
 • Uitgebreide promotie
 • De juiste koper uitzoeken
 • Tot een eindbod komen

Hoe bepaalt de verkoopmakelaar de waarde en de vraagprijs van je huis?

Wat bij een goede waardebepaling en vraagprijs heel belangrijk blijkt te zijn is de juiste mix van deskundig onderzoek en een goed gevoel.

 • De vergelijkingsmethode
  Hier gaat het om het vergelijken van woningen die op jouw huis lijken. Er wordt een waarde afweging gemaakt op basis van de plus- en minpunten. Denk daarbij aan: dakkapel, isolatie, serre, aanbouw, moderne keuken, luxe badkamer en dergelijke.
 • Courantheid
  Er wordt gekeken naar hoe lang vergelijkbare woningen te koop staan en er wordt gekeken naar het verloop van de vraagprijs. Dit geeft een beeld van de markt en courantheid ter plaatse.
 • De historische kostprijsberekening
  De grondwaarde en de bouwkosten van de woning vormen het uitgangspunt voor deze berekening.
 • Kuberingsmethode en m2 berekening
  Uiteraard wordt er bij het bepalen van de vraagprijs ook gekeken naar de grootte van het huis. Er wordt een waarde toegekend aan het aantal m2 woonoppervlakte en het aantal kuub inhoud.
 • De locatie
  De locatie is wellicht nog de belangrijkste factor voor het bepalen van de vraagprijs. Als je een prachtig woonhuis hebt, maar het ligt midden in een industrieterrein dan is het helaas simpelweg minder waard. Een huis kun je veranderen, de locatie niet.

Jouw wensen staan centraal bij een goede verkoopmakelaar.

Strategie, realisme en goed onderhandelen zijn sleutelwoorden in het verkoopproces. Dat is onze deskundigheid, dankzij onze ervaring kunnen we de juiste vraagprijs koppelen aan de juiste strategie. Zo bereiken we een zo hoog mogelijk eindbod, met de minste risico’s en kans op vertraging en teleurstellingen.

Wij adviseren, maar jouw wensen als verkoper staan centraal. Wij behoeden je voor teleurstellingen en risico’s en onderhandelen over het beste eindbod voor jou.

De woning verkoopklaar maken

We maken je woning verkoopklaar. Een goede verkoopmakelaar heeft een netwerk van specialisten om alle facetten van een huis te optimaliseren. Denk aan de interieurspecialist, de hovenier, de fotograaf en eventueel een aannemer. De verkoopmakelaar komt met een voorstel voor verbeteringen aan het huis om tot een optimaal resultaat te komen. Uiteraard in overleg met jou.

De juiste promotie maakt het verschil

Deze dienstverlening verschilt sterk per verkoopmakelaar. Meestal zorgt de makelaar voor plaatsing van je huis op Funda. In sommige gevallen schrijft de makelaar een tekstje voor Funda, wij laten graag de verkoper aan het woord: als je jaren in een huis hebt gewoond, dan weet je alle voordelen moeiteloos te benoemen! Er zijn makelaars waar je zelf foto’s moet aanleveren bij de betere verkoopmakelaar wordt dit natuurlijk voor je gedaan op basis van deskundigheid en ervaring. Makelaardij van der Houwen zorgt voor een uitgebreide promotie, zowel online als offline. We komen heel dicht bij je doelgroep en kunnen effectief contact maken. Wij behartigen je belangen en regelen alles voor je als je dat wilt.

De juiste koper uitzoeken

Door de krapte op de huizenmarkt krijg je eerder te veel biedingen dan te weinig. Het vinden van de juiste koper met het juiste bod betekent niet te snel voor het hoogste bod gaan, maar in contact komen met de realistische en vertrouwde koper. We willen voorkomen dat het proces onnodig lang en duur  wordt, met teleurstelling als gevolg.

Het eindbod

Als er een akkoord is over het eindbod, stelt de verkoopmakelaar het koopcontract op. Er wordt dan meestal een termijn opgenomen waarin ‘voorbehoud van financiering’ geldt. Binnen die tijd mag de koper, op gronden die zijn opgenomen (denk aan afwijzing van bijvoorbeeld twee banken) van de koop afzien. Zo’n termijn kan zomaar oplopen van 4 tot 6 weken. In overleg kan die termijn nog weer worden verlengd. De gang naar de notaris voor de overdracht is vervolgens meestal de afsluiting van je contact met de verkoopmakelaar.

“Online bieden is dé manier om het beste bod op je huis te krijgen.”

Tim Rouw

Hoe kies je een verkoopmakelaar die bij je past?

Hou onderstaande punten in het oog bij het kiezen van een verkoopmakelaar. Wij informeren je zo goed mogelijk via onze website. Mis je nog niets of wil je meer informatie over ons of een ander onderwerp, neem dan contact met ons op.

 • Ervaringen van andere mensen
 • Transparantie
 • Contact en bereikbaarheid
 • Onafhankelijk of aangesloten bij een branchevereniging?
 • Opstart- en courtagekosten
 • Exclusiviteitscontract en intrekkingskosten
 • Eerder behaalde resultaten

Wat is het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar?

 • De verkoopmakelaar probeert een woning te verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs en meest gunstige voorwaarden voor de verkoper.
 • De aankoopmakelaar probeert een woning aan te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs en meest gunstige voorwaarden voor de koper.
 • Een makelaar is nooit onpartijdig en behartigt altijd de belangen van óf de verkoper óf de aankoper.
 • Wanneer een makelaar beide diensten aanbiedt, mag hij niet optreden als verkoop- en aankoopmakelaar bij hetzelfde pand.

Kan je ook een huis verkopen zonder makelaar?

Natuurlijk kan dat. Je huis verkopen kan soms heel lastig zijn, en het is eigenlijk altijd een stressvolle aangelegenheid. Als je deze problemen wilt voorkomen en wilt kunnen genieten van een geolied proces met  de snelste verkoop en het beste eindbod, kies dan voor een goede verkoopmakelaar.

De garantie van een NVM verkoopmakelaar

Wij zijn lid van de NVM. Als erkend NVM verkoopmakelaar voldoen wij aan de kwaliteitseisen van het NVM. Zo zijn wij nooit tegelijkertijd verkoopmakelaar en aankoopmakelaar. Dit wordt ook de erecode van het NVM genoemd.

Gratis & vrijblijvend adviesgesprek

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je verschillende keuzes maken bij de verkoop van je huis. Je kunt o.a. keuzes maken op het gebied van NVM-lidmaatschap van een makelaar, online bieden, social media promotie en het organiseren van open huizen.
Ben je benieuwd welke keuzes voor jou het beste rendement opleveren? Eén van onze ervaren makelaars neemt de mogelijkheden graag met je door. Gratis en vrijblijvend.

Gratis & vrijblijvend advies

✅Volledig vrijblijvend
✅Incl. schatting opbrengst bij verkoop
✅Incl. verkoopstrategie op maat