Bellen

050 - 318 71 02

Mailen

info@mvdh.nl
contact
Maak een afspraak >
Home » Verkoop » Online bieden

Online bieden

Een effectief en transparant systeem voor verkoper en koper.
Dé verkoopstrategie die aantoonbaar de allerhoogste opbrengst oplevert.

Online bieden, wat is het?

NVM Online Bieden is een digitaal en inzichtelijk inschrijvingssysteem voor de verkoop van woningen. Het platform maakt het biedproces transparanter en geeft potentiële kopers de mogelijkheid hun bieding gedurende het biedproces aan te passen. Het verkoopproces wordt via dit platform versneld, zodat na afloop van het biedproces (en na gunning door de verkoper) binnen afzienbare termijn de koopovereenkomst kan worden getekend.

Ik wil ook Online Bieden, wat moet ik doen?

Voordat u online kan gaan bieden dient u zich te registeren. Registreren kan snel, direct en gemakkelijk op NVM Online Bieden of via de woning van uw keuze op Funda.

Nadat u bent ingeschreven ontvangt u een email ter verificatie van het opgegeven mailadres. Aansluitend dient uw registratie nog geactiveerd te worden. Dit doet u door bij Makelaardij Van der Houwen langs te gaan met uw identiteitsbewijs. Je kunt natuurlijk ook altijd e-mailen of appen. Daar vindt een persoonlijke identificatie plaats.

Nadat uw account geactiveerd is, kunt u in het biedsysteem meedoen om op de woning van uw keuze te bieden.

Om online te kunnen bieden moet u:

1. Een registratie uitvoeren
2. Uw email verifiëren
3. Uzelf legitimeren

 

Om op een woning mee te kunnen bieden is vooraf in het biedsysteem aanmelden (bij die woning) noodzakelijk. Bij sommige woningen zal de verkopend makelaar nog een laatste controle doen of alles akkoord is. Dit wordt als melding op het scherm dan aangegeven. Bij andere woningen komt die melding niet en kan (als het biedproces begint) direct mee worden geboden.

Met het aanmelden bij de interessante woningen verschijnen deze automatisch ook als uw favoriet in het overzichtsscherm.

Transparantie: Geen gesloten inschrijvingen

Nadat uw registratie is geactiveerd, krijgt u een unieke biedings-id. Als u mee doet aan een bieding op een woning dan gebeurt dit via dit id. Andere bieders kunnen uw persoonlijke gegevens dus niet zien. Persoonlijke gegevens van de bieders zijn op de site dus niet zichtbaar.

Bij het ‘gewone bieden’ kiezen verkopende partijen vaak voor een gesloten inschrijving, waar geen van de belangstellenden weten welk bedrag er is geboden. Ze hebben zo geen kans hun bod te verhogen of strategisch terug te trekken. In het online biedsysteem is die transparantie er wel.

Realistische biedingen

In tegenstelling tot de gesloten biedingen schept de transparantie van online bieden een situatie waarin mensen verantwoorder en gepastere biedingen maken. Je weet immers wat het hoogste bod is en kan gepast reageren. Statistieken laten duidelijk zien dat huizen dat verkocht worden met online biedingen meer volgens een marktconforme prijs worden verkocht.

De voordelen van Online bieden:

✅ transparant en inzichtelijk
✅ realistische biedingen
✅ nergens aan vast zitten
✅ snel en effectief

Terug