Makelaardij Van Der Houwen
Home » Aankoop

De meest doortastende aankoopmakelaar van Groningen

Wie op dit moment in Groningen een huis zoekt, weet: er is weinig aanbod. Dat kunnen we niet veranderen. We kunnen wel op het juiste moment met onze neus vooraan staan, om die bijzondere buitenkans voor je te grijpen.

De doortastende aankoopmakelaardij

Jouw dróómhuis

Wij snappen dat je niet zomaar een huis zoekt. Je zoekt je dróómhuis. Dat gaat over gevoel. Je komt binnen en je weet: dit is het. Dat zit niet altijd in het pand, de locatie of de inrichting. Soms moet je er zelfs even doorheen kijken om het te zien. Wij weten dat als geen ander, dat is ons vak.

Scherp onderhandelen

Als je echt voor je droomhuis wilt gaan, komt het aan op scherp onderhandelen. Door een makelaar die alleen jouw belangen voor ogen heeft. Iemand die je adviseert over verborgen gebreken en onderzoeksplicht van de koper. Die heb je gevonden, ons team staat voor je klaar.

“Het is te gek om hét droomhuis voor iemand te vinden. En dan ook nog eens te kunnen kopen!”

Meike van der Vlies

Wij regelen alles

Bij een huis kopen komt veel kijken. Veel geregel en soms gedoe. Afspraken plannen, huizen bekijken, de reële waarde bepalen, onderhandelen, bouwkundige keuring, de koopovereenkomst controleren en de notarisakte laten opmaken. Geen zorgen, wij regelen alles voor je. Ook de contacten met de verkoper. Kun jij je focussen op je nieuwe huis.

Niet zoeken, maar vinden

Als aankoopmakelaar is ons doel dat jij je droomhuis vindt – en kunt kopen. We zitten bovenop het aanbod en staan vooraan als er een geschikt huis beschikbaar komt. We kennen het netwerk als geen ander en zorgen er met man en macht voor, dat jij de nieuwe bewoner van je droomhuis wordt.

“Op basis van de inschatting van Jacco hebben we snel een passend bod kunnen doen, dat werd geaccepteerd. Tegelijkertijd heeft hij ons geholpen met gedegen advies m.b.t. financiering en klussen. Makelaardij Van der Houwen is wat ons betreft echt een aanrader!”

Frans en Inge

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een makelaar die je begeleidt bij de koop van een huis, noemen we een aankoopmakelaar. Makelaardij van der Houwen behartigt jouw belangen, adviseert je bij het maken van belangrijke keuzes, wijst je op zaken die van belang zijn tijdens het koopproces. Hij onderhandelt voor je en regelt alles wat nodig is voor een succesvolle koop van het huis dat jij kiest.

Dit doet een aankoopmakelaar:

 • Dagelijks volgen van de woningmarkt
 • Taxatie van woning(en)
 • Bezichtigingen inplannen
 • De reële waarde van een huis bepalen
 • Onderhandelen om de beste prijs te krijgen
 • Bouwkundige keuring aanvragen
 • Controle van koopovereenkomst
 • Notariële akte laten opmaken
 • Overdracht van de woning begeleiden

“Een huis kopen is veel werk en levert soms ook veel stress op. Het is fijn dat we dat kunnen wegnemen.”

Esther van der Houwen

Jouw wensen staan centraal bij een goede aankoopmakelaar.

Strategie, realisme en goed onderhandelen zijn sleutel woorden in het koopproces. Dat is onze deskundigheid. Wij adviseren, maar jouw wensen als koper staan centraal. Wij behoeden je voor teleurstellingen en risico’s en onderhandelen over het beste eindbod voor jou.

Hoe kies je een aankoopmakelaar die bij je past?

Een huis kopen is een gebeurtenis die maar enkele keren in je leven voorkomt. Je wilt dus dat de uitkomst zo goed mogelijk is: dit bepaald mede in welk huis je de komende jaren woont, en tegen welke kosten. Schakel daarom een aankoopmakelaar in die bij je past.

Hou onderstaande punten voor ogen bij het kiezen van een aankoopmakelaar. Wij informeren je zo goed mogelijk via onze website. Mis je nog niets of wil je meer informatie over ons of een ander onderwerp, neem dan contact met ons op.

 • Ga voor de beste optie, niet voor de goedkoopste optie
 • Bedenk aan welke eisen jouw makelaar moet voldoen
 • Check de social media kanalen
 • Zoek naar online reviews
 • Check of de makelaar aangesloten is bij een brancheorganisatie
 • Een klik is belangrijk

Wat is het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar?

 • De verkoopmakelaar heeft als doel een woning te verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs en meest gunstige voorwaarden voor de verkoper
 • De aankoopmakelaar heeft als doel een woning te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs en meest gunstige voorwaarden voor de koper
 • Een makelaar is nooit onpartijdig en behartigt altijd de belangen van óf de verkoper óf de koper
 • Wanneer een makelaar beide diensten aanbiedt, mag hij niet optreden als verkoop- en aankoopmakelaar bij hetzelfde pand

Kan je ook een huis kopen zonder aankoopmakelaar?

Natuurlijk kan dat. Maar een huis kopen kan soms heel lastig zijn. Als je problemen wilt voorkomen en kunnen genieten van een goedlopend aankoopproces, kies dan voor een goede aankoopmakelaar.

De garantie van een NVM verkoopmakelaar

Wij zijn aangesloten bij de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars in Onroerende Goederen en Vastgoeddeskundigen. Een hele mondvol! Maar omdat we bij de NVM zijn aangesloten, zijn wij bijvoorbeeld nooit op het zelfde moment verkoopmakelaar en aankoopmakelaar. Als er klachten zijn, kun je deze melden Dit valt onder de NVM erecode.

Wat kost een aankoopmakelaar?

De kosten van een NVM-aankoopmakelaar wordt makelaarscourtage genoemd. De kosten van onze specialistische diensten brengen we pas in rekening als je het huis daadwerkelijk gekocht hebt. Veel mensen denken dat de makelaarscourtage onder de kosten koper valt. Dit is niet het geval.

Zijn de kosten van een aankoopmakelaar aftrekbaar?

Nee, de kosten van een aankoopmakelaar zijn niet aftrekbaar. Veel andere kosten die je maakt bij de aankoop van een huis, zijn dat wel. Bijvoorbeeld taxatiekosten, notariskosten, bemiddelingskosten voor het afsluiten van een lening en meer posten.

Wat zijn de tarieven?

Wij hanteren geen standaard tarief voor onze diensten. Wij zijn misschien niet de goedkoopste, maar wel de aankoopmakelaar met de meeste positieve beoordelingen van heel Groningen. Tijdens het kennismakings-gesprek bespreken we je wensen en maken we duidelijk wat we wel of niet voor je gaan doen. Zo weet je precies wat je aan ons hebt.

Niet zoeken, maar vinden

Als aankoopmakelaar kennen wij het netwerk als geen ander en weten wij precies hoe de hazen lopen. Bel, mail of app ons voor een afspraak. Of kom gewoon een keer binnenlopen bij ons kantoor aan de Griffeweg. Wij vertellen je heel graag meer over wat wij voor je kunnen doen. Niet eindeloos zoeken, maar doelgericht vinden, zonder vervelende verrassingen, voor de beste prijs.

Kies voor de aankoopmakelaar waarmee je jouw droomhuis vindt – en koopt.

Gratis & vrijblijvend advies

✅Volledig vrijblijvend
✅We bespreken je wensen
✅Alles over onze werkwijze