Goed vindbaar op Funda: tips & trucs 2023

Funda is niet meer weg te denken uit de wereld van de huizenzoeker in 2023. Of toch niet? Wij zochten het uit en zetten alle voor en tegens voor je op een rijtje. Ook hebben we handige tips voor je, als je ervoor kiest om je huis op Funda te plaatsen.

 

Wil je je huis wel of niet op Funda?

Als je je huis wilt verkopen, heb je Funda niet per se nodig. Zelfs geen NVM-makelaar of überhaupt maar een makelaar. Alleen de notaris kom je in Nederland niet onderuit. Maar wil je je huis wel verkopen zonder Funda?
We duiken even in de cijfers van het marktonderzoek dat Funda elk kwartaal uitvoert. En die cijfers liegen er niet om… 93% van de Nederlanders noemt Funda spontaan als ze gevraagd wordt een “huizensite” te noemen. Van de huizenzoekers geeft 84% aan Funda te gebruiken, allemaal potentiële kopers die mogelijk ook geïnteresseerd zijn in jouw huis. Een deel hiervan bereik je misschien sowieso, doordat ze door de straat fietsen waar jij je huis verkoopt, maar het overgrote deel van de Funda-bezoekers zal nooit van de verkoop van jouw huis weten als het niet op de site staat.

Makelaar Jacco van der Houwen heeft al eens uitgelegd waarom je zoveel mogelijk mensen wilt bereiken als je je huis verkoopt. Kort samengevat vertelde Jacco dit:

meer kijkers online
=
meer kijkers in je huis
=
meer potentiële bieders
=
betere prijs

De afweging is dus of je (bijna) 84% van de potentiële kopers wilt missen om geld te besparen, mogelijk ten koste van de opbrengst van de verkoop van je huis.

Om daar een goed antwoord op te geven, moeten we nog een vraag stellen: hoeveel kost Funda eigenlijk?

 

De kosten van Funda

Hoeveel kost een vermelding op Funda? Daar is niet echt één tarief voor. Funda werkt niet rechtstreeks met verkopers, maar met makelaars. Elke makelaar (of online makelaar) rekent verschillende kosten voor de plaatsing op Funda waarbij de prijs ook weer afhangt van hoe compleet de vermelding is: soms wordt alleen de basisvermelding gebruikt, anderen presenteren een huis juist met digitale rondleiding en extra promotie.
Aangezien er al online makelaars zijn die voor rond de 1.000 euro je huis online zetten, waarbij de belangrijkste dienstverlening het plaatsen op Funda is, kunnen we wel zeggen dat de kosten voor het plaatsen van je huis op Funda niet extreem hoog zijn.

Hoeveel Funda je kost, hangt af van hoe hoog de opbrengst van de verkoop van je huis uiteindelijk is. Weet je je huis voor een topprijs te verkopen dankzij het gebruik van Funda en andere slimme middelen, dan kan het natuurlijk makkelijk uit. Als we naar onszelf kijken, dan zijn we als makelaarskantoor bijna een klein reclamebureau: we promoten huizen niet alleen op Funda, maar ook onder al onze volgers op Facebook en Instagram. Sommige huizen zijn al 60.000 keer online bekeken voordat wij het makelaarsbord hebben opgehangen. We werken met de beste fotografen en laten de huizen stylen door bekende stylisten. Daarnaast werken we met aantrekkelijke vanaf-prijzen (zie weer de blog van Jacco), drukbezochte open huizen en verkopen we een groot deel van de huizen met online bieden.

Dat betekent dus: een groot online bereik, een groot aantal kijkers, een groot aantal bieders en daarmee de beste prijs die je in de markt kunt krijgen. En geloof ons, als je alles goed aanpakt, dan kan het écht wel uit dat je je huis op Funda laat plaatsen.

Voordelen en nadelen van Funda

Elke keuze heeft voor- en nadelen. Wat kunnen we zeggen over Funda?

Voordelen Nadelen
+ 84% bereik onder potentiële kopers – Kost geld
+ Ook een app, dus veel mobiel gebruik – Evt. andere huizen in de straat zijn ook te zien
+ Veel mogelijkheden: 360-graden tour en online bieden – Vast format

 

 

De ene Funda-vermelding is de andere niet

Het gaat er niet alleen om dát je op Funda staat, maar vooral, hoe je op Funda staat. Misschien heb je wel eens gezien dat Funda standaard sorteert op “Relevantie”. Daar zit een algoritme achter, waardoor het ene huis beter scoort dan het andere.

Wij zijn volgens Funda de best bekeken makelaar van Nederland. En dat zijn we omdat we de beste strategie hanteren voor vindbaarheid op Funda.
We weten welke plaatjes goed werken in het overzicht, welke features we op een Funda-vermelding moeten plaatsen en welke promoties het beste werken.

Wil jij dat jouw huis goed gevonden wordt op Funda? Maak nu een afspraak met de makelaar die het algoritme van Funda als geen ander snapt!

Wil je meer weten?

Wil jij startklaar zijn voor de verkoop van je huis?
Maak een vrijblijvende afspraak. Je krijgt altijd van ons:

  • Indicatie woningwaarde
  • Persoonlijk verkoopplan
  • Vrijblijvende offerte
Afspraak maken