Vraag minder, krijg meer

De buren hebben hun huis in no-time verkocht, ruim 20% boven de vraagprijs!
Hoe doen ze dat toch?
De vraag naar koopwoningen overtreft op dit moment het aanbod. Dat drijft de prijs op. Een succesvolle verkoop wil iedereen. NVM-makelaar Jacco van der Houwen geeft een paar nuttige tips.

 

 

Slimme  strategie

Als makelaar heb je een aantal verkoop-instrumenten: Funda, social media, bezichtigingen, Open Huis, om er een paar te noemen. Maar wat de buren heel slim deden: een lage vraagprijs. Dat is een goede strategie. Een vriendelijke prijs zorgt voor een grotere groep geïnteresseerden. Allemaal potentiële kopers die de prijs opdrijven. Daardoor vergroot je de kans op een hogere verkoopprijs.

 

 

Precies andersom

Stel je hebt een leuk huis dat circa € 275.000 moet opleveren. Vaak wordt dan een vraagprijs van € 299.000 ingezet om uiteindelijk bij de verkoopprijs van € 275.000 uit te komen. Wij doen het precies andersom. Wij zetten het huis te koop met een ‘vanaf’-prijs van € 250.000. Daar komen veel meer potentiële kopers op af die tegen elkaar op gaan bieden. In de praktijk blijkt dit een zeer succesvolle strategie, wij verkopen bijna al onze huizen op deze manier.

 

 

Wil ik ook!

Als jij ook je huis succesvol wilt verkopen (en wie wil dat niet) dan zijn wij graag jouw makelaar. Neem contact via info@mvdh.nl, app ons via 06-36327796 of bel ons op via 050-3187102 voor een vrijblijvende kennismaking.