Home » Onze innovaties » Contactloze bezichtiging

Contactloze bezichtigingen

Sinds 2018 zijn we bij Makelaardij van der Houwen al bezig met de ontwikkeling van contactloze bezichtigingen. Je begrijpt vast waarom deze dienst in 2020 in een stroomversnelling kwam. De coronacrisis heeft voor veel huizenverkopers en -kijkers voor spannende tijden gezorgd. Waar we voorheen Open Huizen organiseerden met tientallen bezoekers, zijn er nu zelfs makelaars die maar drie kijkers toelaten!

Dat doen wij nét even anders. Bij Makelaardij van der Houwen mag je kosteloos gebruik maken van onze dienst voor contactloze bezichtigingen ZelfKijken.

Hoe werkt een contactloze bezichtiging?

Contactloos bezichtigen betekent dat kijkers een bezichtiging alleen doen. Er is geen makelaar, geen verkoper, er is zelfs niemand die de deur open doet! Dit voorkomt uiteraard besmettingsgevaar. Daarnaast geven kijkers aan dat zij het heel prettig ervaren: zij kunnen in alle rust een huis op zich laten inwerken.

 

Kijkers kunnen reageren op een woning via de button op Funda. Hierna krijgen ze een SMS-bericht en (e-mail) waarin wordt gevraagd of ze zich kunnen identificeren. Als wij een geldig ID-bewijs en selfie hebben gezien, dan ontvangen ze een uitnodiging om een bezichtiging in te plannen op een tijdstip dat hen uitkomt.

Na het plannen van de afspraak ontvangen kijkers hun persoonlijke bezichtigingslink. Op deze pagina staat o.a. ons dossier van het huis: de vragenlijst, lijst van zaken, kadastrale informatie en antwoord op veelgestelde vragen. Op het tijdstip van de afspraak kunnen ze met deze link de bezichtiging starten. Dankzij een smart lock dat we op je voordeur monteren, gaat de deur open als zij op de knop drukken. Kijkers krijgen gemiddeld ca. 30 minuten. Hierin kijken ze rond, laten ze jouw huis op zich inwerken en hebben ze een goed beeld kunnen krijgen. Daarna doen ze netjes de deur op slot en melden de bezichtiging af.

Wat is anders voor mij als verkoper?

Voor jou als verkoper betekent de contactloze manier van bezichtigen dat je weer tientallen kijkers kunt verwelkomen. Hierdoor ontvang je meer – en dus hogere – biedingen!

Bij aanvang van de verkoop van je huis monteren we een smart lock op je voordeur. Je kunt zelf uiteraard nog steeds je huis in en uit, maar de smart lock kan je deur ook bedienen.
We spreken een aantal bezichtigingsdagen af, vervolgens ontvang je van ons een linkje met de agenda. De agenda zie je snel volstromen met afspraken. Je krijgt van iedere afspraak ook een bevestiging per e-mail. We vragen iedere kijker om je huis te waarderen met een score van 1 t/m 5 sterren, zodat je weet wat de bezichtigingen opleveren.

Vanaf hier gaat het weer alsvanouds: we nodigen kijkers uit om deel te nemen aan het bieden, bijv. door online bieden of een inschrijving. Doordat je zoveel kijkers hebt kunnen verwelkomen, heb je waarschijnlijk veel meer bieders!

Wat zijn de voordelen van een contactloze bezichtiging?

Voordelen voor verkopers

  • Je kunt meer kijkers verwelkomen
  • Je hebt meer – en dus hogere – biedingen
  • Kijkers ervaren het als zeer prettig
  • Kijkers durven eerder, want contactloos
  • Je bent in korte tijd van de bezichtigingen af
  • Je wordt steeds op de hoogte gehouden

Voordelen voor kijkers

  • Je kiest een tijdstip wanneer het jou uitkomt
  • Je hebt één-op-één tijd met het huis
  • Je staat niet blootgesteld aan besmettingsgevaar
  • Alle informatie op een rij op je persoonlijke link

Zijn er ook nadelen aan contactloze bezichtigingen?

Sommige mensen vinden het gek als er kijkers in hun huis rondlopen. Als je dat met een Open Huis of traditionele bezichtigingen al hebt, dan ervaar je dat nu misschien wel iets sterker. Gelukkig hebben we nog geen klachten of gekke situaties meegemaakt: kijkers gedragen zich echt alsof ze te gast zijn. Daarnaast gebruiken we camerabewaking.

Wat zeggen kijkers?

“Fijn om zelf de ruimte te hebben om rond te kijken.”

Marnix

“Ik vind het zelf kijken bijzonder prettig. Je kunt op je gemak kijken.”

Cathelijne

“Gezien de corona situatie een zeer praktisch en handig iets. Erg innovatief!”

Siemons

“De deur bedienen ging zeer gemakkelijk en het is een fijne manier van bezichtigen”

Dagmar
Terug