Home » Onze innovaties » Virtual Reality rondleiding

Virtual Reality rondleiding

In onze missie om zoveel mensen te overtuigen dat jouw huis misschien hun volgende huis zou moeten worden, slaan we geen station over!

Eén van de mooiste oplossingen vinden wij onze Virtual Reality rondleiding. Hierbij bieden we een 360-graden rondleiding met techniek van het bedrijf Matterport, dit is inmiddels ook opgepikt door Funda. Makelaardij van der Houwen is de enige makelaardij in Groningen met eigen Matterport-camera’s, waardoor we extra snel kunnen komen ‘schieten’.

Hoe werkt een Virtual Reality rondleiding?

Naast het schieten van (gewone) foto’s en video’s, komen we je huis ook opnemen met een Matterport-camera. Dit is een camera op een statief waarmee we op tientallen punten in je huis foto’s nemen. De camerakop draait steeds 360 graden, waardoor we je hele huis geschikt maken voor een virtuele rondleiding. Hij kan zelfs de trap op en af!

 

 

Wat zijn de voordelen van een Virtual Reality rondleiding?

Het belangrijkste voordeel is dat we wéér een middel hebben om meer kijkers te bereiken, naast bijv. de social media campagne en contactloos bezichtigen. Daarnaast kunnen kijkers al lekker rondkijken en aan hun mogelijke volgende woning snuffelen. Als gevolg daarvan komen ze extra enthousiast binnen: ze gaan meteen kijken of de bank ook past, hoe hoog het plafond in de slaapkamer is en of het balkon echt zo zonnig is!

Daarnaast geldt in deze tijd van besmettingsgevaar dat we met de Virtual Reality- of Matterport-rondleiding toch meer mensen kunnen overtuigen. Zij kunnen zonder enig gevaar van besmetting vanaf hun luie stoel rondkijken. En zijn ze geïnteresseerd, dan bieden we ze uiteraard ook de mogelijkheid van een contactloze bezichtiging.

Wat zeggen kijkers?

“Heerlijk dat je rond kunt kijken in een huis, zonder erheen te hoeven. Je krijgt toch een beter beeld dan met alleen foto’s.”

Ida

“Ik vind het geweldig om alvast rond te lopen. Je komt iets beter voorbereid op bezichtiging, en kunt je dan focussen op de ‘klik’.”

Hendrik

“Ik durf wel te zeggen dat de virtuele rondleiding ons toch bij drie huizen over de streep heeft getrokken om tóch te kijken, waarbij we uiteindelijk zelfs een bod hebben gedaan!”

Adriana

“De deur bedienen ging zeer gemakkelijk en het is een fijne manier van bezichtigen”

Dagmar
Terug