Home » Wijken (Wonen in Groningen) » Wonen in De Held

Waarom wil jij een huis kopen in De Held?

Op deze pagina vind je:

De Held is een moderne, jonge woonwijk. De wijk is grotendeels opgebouwd uit kleine schiereilandjes of clusters van woningen tussen het groen en het water. Dit zorgt voor een eigen identiteit in de verschillende hofjes, waardoor veel gezinnen hier met plezier wonen.
De Held is een woonwijk ten westen van de stad Groningen en is één van de rijkere buurten uit de stad. De meeste huizen in De Held zijn gebouwd na 2000 en zijn dus relatief nieuw. Achter De Held bevinden zich de graslanden met kleine doorgaande wegen en fietspaden naar nabijgelegen dorpen als Dorkwerd en Zuidhorn.

Wijkbewoners wonen hier met plezier, misschien vanwege het groen, het water, de relatieve rust en toch de nabijheid van voorzieningen, snelwegen en binnenstad of omdat het gewoon prettig wonen is. Een wijk waarin het niet echt bruist en met relatief weinig voorzieningen, maar ook met weinig problemen en nauwelijks overlast.

5 redenen om een huis te kopen in De Held:

  1. Groen en rustig
  2. Bouwjaar na 2000
  3. Vrijwel alleen koopwoningen
  4. Rustig en bereikbaar
  5. Gezellig en sociaal

Zoek je een huis dat (dichterbij de stad is), of woon je liever in (een appartement)? Dan is de Wijert wellicht wat beter gepast.

Wijk statistieken

Belangrijke afstanden

Gemiddelde afstand tot ziekenhuis5 km
Gemiddelde afstand tot grote supermarkt2 km
Gemiddelde afstand tot café 1 km
Gemiddelde afstand tot cafetaria1 km
Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf1 km
Gemiddelde afstand tot fysiotherapeut2 km
Gemiddelde afstand tot park of plantsoen3.5 km
Gemiddelde afstand tot treinstation1 km
Gemiddelde afstand tot bus transferium2 km
Gemiddelde afstand tot zwembad3 km

Het aantal inwoners in De Held is flink afgenomen (10%) in de laatste jaren, mede door herstructuring van de wijk. Het totale inwoners aantal ligt nu op ongeveer 2870 inwoners.

Voorzieningen in de Held

Met de auto
Je rijdt binnen enkele minuten de ringweg op, waardoor de wijk zeer gunstige uitvalswegen heeft en de wegen naar Assen en Drachten binnen handbereik zijn.

Parkeren & Bereikbaarheid

Je kan in de wijk gratis parkeren. Maar als je geen beschikking hebt tot een privé parkeerplaats kan het soms lastig zijn om te parkeren in De Held.

Op de fiets
Met de fiets bereik je hartje binnenstad heel snel. Je kan echter ook makkelijk gebruik maken van de stadse voorzieningen en tegelijkertijd genieten van de omliggende natuur en recreatiemogelijkheden.

Straten in De Held

Anna BlamanstraatAquamarijnpadDe Held
Han DiekmannkadeHans LodeizenstraatHet Roege Bos
Het Roege PadJacob SchorerstraatJacob Van Hattumstraat
Jakob Israel De HaanstraatJames BaldwinstraatJohan Ellenbergerstraat
Johan Van ZwedenlaanJosine ReulingstraatKliefdiep
LeegewegNatalie BarneykadeNiek Engelschmanstraat

Overzicht straten

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe huizen in De Held? Laat dan eenvoudig je email achter en je mist er geen een meer.

Terug