Home » Wijken (Wonen in Groningen) » Wonen in De Hunze en Van Starkenborg

Waarom wil jij een huis kopen in De Hunze en Van Starkenborgh?

Op deze pagina vind je:

De Hunze is een kindvriendelijke wijk in het noorden van Groningen. Het is een moderne nieuwbouwwijk, waarbij gebruik is gemaakt van divers en interessante architectuur. Wonen in de Hunze en Van Starkenborgh betekent een mooie combinatie van een schone, groene omgeving en de nabijheid van het stadscentrum. Er zijn voor kinderen verschillende speelvelden en er kan veilig op straat gespeeld worden zonder zorgen over hardrijdend autoverkeer.

De Hunze en Van Starkenborgh bestaan vrijwel alleen uit eengezins koopwoningen en vallen over het algemeen in de hogere prijsklasse.

5 redenen om een huis te kopen in De Hunze en Van Starkenborgh:

  1. Groen en rustig
  2. Kindvriendelijke buurt
  3. Moderne nieuwbouwwijk
  4. Uitmuntende voorzieningen
  5. Gezellig en sociaal

Zoek je een huis dat (dichterbij de stad is), of woon je liever in (een appartement)? Dan is de Hoogte wellicht wat beter gepast.

Wijk statistieken

Belangrijke afstanden:

Gemiddelde afstand tot ziekenhuis2 km
Gemiddelde afstand tot grote supermarkt1 km
Gemiddelde afstand tot café 1 km
Gemiddelde afstand tot cafetaria1 km
Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf1 km
Gemiddelde afstand tot fysiotherapeut1 km
Gemiddelde afstand tot park of plantsoen1 km
Gemiddelde afstand tot treinstation3 km
Gemiddelde afstand tot bus transferium1 km
Gemiddelde afstand tot zwembad1 km

Het aantal inwoners in de Hunze is ligt toegenomen (2%) in de laatste jaren. Het totale inwoners aantal ligt nu op ongeveer 2495 inwoners.
Het sinds 2007 overdekte Winkelcentrum Beijum ligt aan de Stoepemaheerd in het begin van de wijk Beijum, ongeveer een kilometer van de Hunze en Van Starkenborgh buurt. De gemeente heeft gekozen om geen extra winkel voorzieningen te plaatsen om te zorgen dat het geconsolideerd kan worden in de wijk Beijum.

Voorzieningen in de de Hunze en van Starkenborg

Kardinge

Je bent zo in Kardinge, het grootste multifunctionele sportcentrum van Noord-Nederland. Je kunt hier schaatsen, zwemmen, tennissen, squashen of een andere sport beoefenen in de sporthal of dojo.
In het Sportcentrum Kardinge vindt men onder andere de ijsbaan van Groningen en drie zwembaden. Ook ligt er een sportterrein, waarvan verschillende Groninger sportclubs gebruik maken.

Bijzondere voorzieningen

Bijzondere voorzieningen zijn bijvoorbeeld de speeltoestellen op het middenterrein en de architectuurbungalows aan de Rietveldlaan. De Hunze is ook heel fijn voor de sportende kopers omdat in de jaren 2000 tot 2003 het sportveldencomplex ten zuiden van de wijk werd ingericht voor bebouwing. Sinds 2004 beschikt de wijk over een eigen buurthuis, De Hunzeborgh.

Winkelcentrum Overwinningsplein

Op het winkelcentrum tref je 28 winkels aan, in de meest uiteenlopende branches. Gelegen op loop en fietsafstand van de omringende wijken, vormt het winkelcentrum Overwinningsplein het hart van Groningen-zuid.

Parkeren & Bereikbaarheid

Met de auto

Vanwege de directe ligging aan de stedelijke ringweg is de wijk zeer goed te bereiken vanuit andere stadsdelen. Je zit zo op de ringweg, en bent zo de stad uit.

Parkeren

Parkeren
Vrijwel elk huis heeft een eigen parkeergelegenheid, en anders staan er absoluut voldoende gratis parkeerplaatsen om gasten te ontvangen.

Op de fiets

Op de fiets is de Hunze altijd in de buurt. Via de buurtwijk Van Starkenborgh bereik je via de Korreweg binnen enkele minuten de binnenstad.

Overzicht straten

BakemastraatDudoklaanRietveldlaan
BerlagewegGranpré MolièrewegStamstraat
BijvoetstraatGreinerstraatVan Den Broekstraat
BoekenlaanHeerdenpadVan der Vlugtstraat
BuysstraatHunzedijkVan Doesburgstraat
CrouwelstraatKramerstraatVan Eesterenlaan
CuyperswegKromhoutstraatVan Loghemstraat
De BazelstraatMaaskantlaanVan Ravensteijnpad
De Klerkstraat
Merkelbachstraat
Van Tijenstraat
Wijdeveldstraat
Wilsstraat

Straten in Van Starkenborg

BakemastraatHunzedijkOtto Bonsemalaan
Hans TetznerlaanKlaas BuistlaanSiebold Sissinghlaan
HeerdenpadKlaas de WitpadTonny van Leeuwenlaan
Henk PlenterlaanKlaas Schipperlaan

Actuele koopwoningen in de Hunze en Van Starkenborg

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe huizen in de Hunze en Van Starkenborg? Laat dan eenvoudig je email achter en je mist er geen een meer.

Terug