Home » Wijken (Wonen in Groningen) » Wonen in Europapark

Waarom wil jij een huis kopen in Europapark?

Op deze pagina vind je:

Het Europapark is één van de nieuwste en interessantste wijken van de stad. Het ligt op steenworp van de binnenstad, en door de enorm snelle ontwikkeling van de wijk zal het in de nabije toekomst een alternatief centrum gaan worden.

De wijk heeft een stedelijke opzet met diverse architectuur en bestemmingen. Als u een wijk zoekt dat veel voorzieningen en vermaak biedt dan is Europapark de juiste wijk voor u.

Het Europapark is gerealiseerd in zuidoost Groningen dat bestaat uit een kantorenpark, de Euroborg, woonwijk de Linie, de Mediacentrale en het Helperpark.

5 redenen om een huis te kopen Europapark:

  1. Stedelijk en divers
  2. Nieuw en ontwikkelend
  3. Centraal gelegen
  4. Uitmuntende voorzieningen
  5. Gezellig en sociaal

Zoek je een huis dat (dichterbij de stad is), of woon je liever in (een appartement)? Dan is de Oosterpoortbuurt wellicht wat beter gepast.

Wijk statistieken

Belangrijk afstanden

Gemiddelde afstand tot ziekenhuis3 km
Gemiddelde afstand tot grote supermarkt1 km
Gemiddelde afstand tot café 1 km
Gemiddelde afstand tot cafetaria1 km
Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf1 km
Gemiddelde afstand tot fysiotherapeut1 km
Gemiddelde afstand tot park of plantsoen1 km
Gemiddelde afstand tot treinstation1 km
Gemiddelde afstand tot bus transferium1 km
Gemiddelde afstand tot zwembad2 km

Voorzieningen in Europapark

De Linie

Binnen Europapark is de wijk De Linie gebouwd. De wijk is ontworpen om een interessante en diverse balans tussen landelijkheid en stadse inrichting aan te kunnen bieden.
Je vindt er voornamelijk vrijstaande- en eengezinswoningen waar hoofdzakelijk jonge gezinnen wonen. In de wijk ligt de nadruk op de woonfunctie, maar er zijn ook woon/werkcombinaties te vinden. Omdat De Linie als een verlengede van de naastgelegen wijk de Oosterpoort kan worden gezien, is geprobeerd om de bouwstijl van de Oosterpoort door te voeren.

De Euroborg

Het centrale punt van het Europapark is de Euroborg (Hitachi Capital Mobility Stadion). Dit multifunctionele complex bestaat uit het FC Groningen voetbalstadion. Naast het stadion zijn in dit complex nog een opleidingssector van het Noorderpoortcollege, een casino, een bioscoop, diverse horecavoorzieningen, een fitnesscentrum, een Jumbo supermarkt en diverse kantoren te vinden.

Parkeren & Bereikbaarheid

Met de auto

Vanwege de ligging nabij de ringweg van Groningen is de wijk zeer goed te bereiken vanuit andere stadsdelen en via de A7. Het Europapark heeft een unieke ligging door de goede verbinding met de ringweg, maar ook staat u binnen 10 minuten in het centrum van Groningen.

Parkeren

Ruime (gratis) parkeergelegenheden maakt het heel makkelijk om bezoek te ontvangen dat met de auto komt, en zelf hoef je in Europapark geen zorgen te maken dat je geen parkeerplek hebt.

Op de fiets

Op de fiets is Europapark altijd in de buurt. Het duurt ongeveer 10 minuten om naar het centrum te fietsen.

Straten in Europapark

BoumaboulevardVerlengde Meeuwerderweg
EelkemastraatVerlengde Winschoterdiep
EuropawegOranjesingel
HelperparkVredelust
KuilerstraatOude Stamspoor
De VriendschapDe Schans
H.L. WicherstraatVerlengde Lodewijkstraat
RedouteKoninginnelaan
Louise HenriettestraatNassaulaan

Actuele koopwoningen in Europapark

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe huizen in Europapark? Laat dan eenvoudig je e-mail achter en je mist er geen één meer.

Terug