Home » Wijken (Wonen in Groningen) » Wonen in Lewenborg

Waarom wil jij een huis kopen in Lewenborg?

Op deze pagina vind je:

Lewenborg is een grote stadswijk met ruim 11.000 inwoners. De wijk is vernoemd naar de voormalige borg van de familie Lewe iets ten westen van de wijk. Er zijn veel groenvoorzieningen en speelplekken rondom de woningen.
Lewenborg is een ruime en kindvriendelijke stadswijk, gelegen in het oosten van de stad Groningen. Door haar ligging op de grens van de stad en het platteland is Lewenborg voor veel huishoudens een zeer aangename wijk om in te wonen. Door de aanwezigheid van verschillende hofjes heerst er toch een soort dorpsgevoel en is aantrekkelijk voor jong en oud.
Ook zijn er diverse voorzieningen, zoals wijkcentrum Het Dok, het Gezondheidscentrum en een Sporthal. De afgelopen jaren is er in het kader van de wijkvernieuwing veel veranderd in de wijk. Lewenborg heeft een prachtig verbouwd en opnieuw ingericht winkelcentrum gekregen. Lewenborg grenst aan Recreatiepark Kardinge en het Bevrijdingsbos.

5 redenen om een huis te kopen in Lewenborg:

  1. Groen en rustig
  2. Diverse woningen
  3. Betaalbaar
  4. Betrokken en sociaal
  5. Veel voorzieningen

Zoek je een huis dat (iets dichterbij de stad is), of woon je liever in (een appartement)? Dan is Beijum wellicht wat beter gepast.

Wijk statistieken

Belangrijk afstanden

Gemiddelde afstand tot ziekenhuis2 km
Gemiddelde afstand tot grote supermarkt1 km
Gemiddelde afstand tot café 1 km
Gemiddelde afstand tot cafetaria1 km
Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf1 km
Gemiddelde afstand tot fysiotherapeut1 km
Gemiddelde afstand tot park of plantsoen1 km
Gemiddelde afstand tot treinstation3 km
Gemiddelde afstand tot bus transferium1 km
Gemiddelde afstand tot zwembad1 km

Het aantal inwoners in Lewenborg is toegenomen (8%) in de laatste jaren, mede door de sterke toename in koopwoningen in plaats van sociale huur. Het totale inwoners aantal ligt nu op ongeveer 11370 inwoners.

Voorzieningen in Lewenborg

Het Dok

Het Dok vervult een spilfunctie in de wijk. Een laagdrempelig informatie-, advies- en dienstencentrum met een stevig anker in de wijk. Zo vinden het sociaal-cultureel werk, het gemeentelijk loket en een groot aantal maatschappelijke organisaties bij ons onderdak. Daardoor zijn de lijnen kort en kan er snel worden ingespeeld op vragen uit de wijk. Samen met het buurtcafé, het restaurant en het filiaal van Groninger Forum, de Bibliotheek zorgen al deze voorzieningen dagelijks voor een betrokken gemeenschap
<h4Bevrijdingsbos

Tussen Lewenborg en Garmerwolde ligt het Bevrijdingsbos, in 1995 geplant bij de vijftigste viering van de bevrijding van Nederland. Als eerbetoon aan de Canadese bevrijders staan hier 30.000 esdoorns (de ‘maple leaf’ is het nationale symbool van Canada).

Kardinge

Het natuur- en recreatiegebied Kardinge kent een afwisseling van bos, weiden, plassen en moerassen, met gelegenheid voor natuurbeleving en voor wandelen, skeeleren, hardlopen en zwemmen. In het Zilvermeer, ook Kardingerplas genaamd, kan worden gezwommen. Er zijn speelweiden voor zonnen, picknicken en vliegeren en er is een hardloopparcours. Bij sneeuw in de winter kan men er langlaufen of met de slee de Kardingerheuvel (32 m) afrijden.
In het Sportcentrum Kardinge vindt men onder andere de ijsbaan van Groningen en drie zwembaden. Ook ligt er een sportterrein, waarvan verschillende Groninger sportclubs gebruik maken. Verder bevinden zich er een indoor-skicentrum en een kinderspeelhal (Ballorig). Ook zijn er een klimcentrum (Bjoeks) met een klimtoren, een pitch and putt baan voor golfsport, een topsporthal, een mountainbikeparcours en een indoor-kartbaan met bowlingcentrum (Kartracing & Bowling Groningen) gevestigd.
Sportcentrum Kardinge is het grootste multifunctionele sportcentrum van Noord-Nederland. Je kunt hier schaatsen, zwemmen, tennissen, squashen of een andere sport beoefenen in de sporthal of dojo.

Parkeren & Bereikbaarheid

Met de auto

De goede bereikbaarheid maken de wijk zeer aantrekkelijk. Daarnaast is de Lewenborg door de ringweg goed te bereiken vanuit andere delen van de stad en omgeving.

Parkeren

Ruime (gratis) parkeergelegenheden maakt het heel makkelijk om bezoek te ontvangen dat met de auto komt, en zelf hoef je in Lewenborg geen zorgen te maken dat je geen parkeerplek hebt.

Op de fiets

Op de fiets is Lewenborg altijd in de buurt. Het duurt ongeveer 20 minuten om naar het centrum te fietsen.

Overzicht straten

AnkerLangszij
BakboordswalLichtboei
BakenLijzijde
BoegLoefzijde
BolderLoopplank
De FokMast
DekMeerpaal
DukdalfMidscheeps
Gangboord
Overloop
GolfslagPatrijspoort
GrootzeilRa
Het WantReling
KajuitRoer
KielSloep
KluisgatSteiger
KluiverboomVaargeul
KombuisValreep
KraaienestVooronder

Actuele koopwoningen in Lewenborg

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe huizen in Lewenborg? Laat dan eenvoudig je email achter en je mist er geen een meer.

Terug