Waarom wil jij een huis kopen in Beijum?

Op deze pagina vind je:

 

Beijum is de grootste woonwijk van Groningen en biedt vaak het ruimste aanbod aan huizen van de stad. Beijum is misschien wel de groenste en meest kindvriendelijke wijk en is erg in trek bij (jonge) gezinnen. In elke heerd (kleine woongedeeltes met weinig verkeer) vind je speelvoorzieningen en er is een ruim aanbod basisscholen en kinderdagverblijven. Binnen 15 minuten ben je in het centrum, of op het terras van Moeke Vaatstra in Zuidwolde. Naast de rust en de nabijheid van de natuur is Beijum ook nog steeds één van de meest betaalbare wijken om een huis te kopen.

Op 29 mei 1978 betrad de eerste stadjer een huis in Beijum.

Beijum is sterk ontwikkeld in de jaren tachtig en ligt ten noordoosten van het centrum. In de wijk vind je diverse voorzieningen, zoals scholen en winkels. Sportliefhebbers hebben een fantastische voorziening in het nabijgelegen natuurpark Kardinge. De buurtcentra in Beijum organiseren verschillende activiteiten voor de bewoners.

5 redenen om een huis te kopen in Beijum:

  1. Groen en rustig
  2. Ideaal voor gezinnen
  3. Betaalbaar
  4. Uitmuntende voorzieningen
  5. Gezellig en sociaal

Zoek je een huis dat (dichterbij de stad is), of woon je liever in (een appartement)? Dan is de Korrewegwijk wellicht wat beter bij je past.

Wijk statistieken

Belangrijke afstanden

Gemiddelde afstand tot ziekenhuis5 km
Gemiddelde afstand tot grote supermarkt1 km
Gemiddelde afstand tot café 1 km
Gemiddelde afstand tot cafetaria1 km
Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf1 km
Gemiddelde afstand tot fysiotherapeut1 km
Gemiddelde afstand tot park of plantsoen3.5 km
Gemiddelde afstand tot treinstation3 km
Gemiddelde afstand tot treinstation1 km
Gemiddelde afstand tot bus transferium1 km
Gemiddelde afstand tot zwembad1 km

Het aantal inwoners in Beijum is licht afgenomen (3%) in de laatste jaren, mede door de sterke toename in koopwoningen in plaats van sociale huur. Het totale inwoners aantal ligt nu op ongeveer 12.640 inwoners.
Het sinds 2007 overdekte Winkelcentrum Beijum ligt aan de Stoepemaheerd in het westen van de wijk waar een Lidl en Albert heijn gevestigd zijn. Aan de Beijumerweg 20 werd in 1982 de ecologische stadsboerderij Wiershoeck geopend dat nog steeds één van de leukste en populairste biologische winkeltjes heeft in de stad.

Voorzieningen in Beijum

Kardinge

Het natuur- en recreatiegebied Kardinge kent een afwisseling van bos, weiden, plassen en moerassen, met gelegenheid voor natuurbeleving en voor wandelen, skeeleren, hardlopen en zwemmen. In het Zilvermeer, ook Kardingerplas genaamd, kan worden gezwommen. Er zijn speelweiden voor zonnen, picknicken en vliegeren en er is een hardloopparcours. Bij sneeuw in de winter kan men er langlaufen of met de slee de Kardingerheuvel (32 m) afrijden.

In het Sportcentrum Kardinge vindt men onder andere de ijsbaan van Groningen en drie zwembaden. Ook ligt er een sportterrein, waarvan verschillende Groninger sportclubs gebruik maken. Verder bevinden zich er een indoor-skicentrum en een kinderspeelhal (Ballorig). Ook zijn er een klimcentrum (Bjoeks) met een klimtoren, een pitch and putt baan voor golfsport, een topsporthal, een mountainbikeparcours en een indoor-kartbaan met bowlingcentrum (Kartracing & Bowling Groningen) gevestigd.

Sportcentrum Kardinge is het grootste multifunctionele sportcentrum van Noord-Nederland. Je kunt hier schaatsen, zwemmen, tennissen, squashen of een andere sport beoefenen in de sporthal of dojo.

Oerrrr

De locatie van deze speelplek ligt ten oosten van het Koerspad, tussen Beijum en Lewenborg en de sportvelden Kardinge. OERR is buiten spelen, beestjes zoeken, vies worden en in bomen klimmen. Maar ook fantaseren, nieuwe ervaringen opdoen en leren van de natuur.

De Groene Long

De Groene Long is het wijkpark in het hart van Beijum. Er zijn hele goede onderhouden fiets- en voetpaden aanwezig, een echt kikkerpoel, veel water en licht en ecologische en duurzame plantengroei.

Gezondheidscentrum

In de Emingaheerd staat een groot gezondheidscentrum met een apotheek, huisartspraktijk, fysiotherapeut, tandarts en dierenarts. Voor mensen die gemakkelijk al hen zorg op één plek willen hebben is gezondheidscentrum Beijum een echte aanrader.

Parkeren & Bereikbaarheid

Met de auto
Beijum is met de auto prima te bereiken. Je zit zo op de ringweg, en door de ligging aan de oostelijke ringweg is Beijum zeer goed te bereiken vanuit andere stadsdelen.

Parkeren
Ruime (gratis) parkeergelegenheden in de heerden maakt het heel makkelijk om bezoek te ontvangen dat met de auto komt, en zelf hoef je in Beijum geen zorgen te maken dat je geen parkeerplek hebt.

Op de fiets
Op de fiets is Beijum altijd in de buurt. Het duurt ongeveer 10 minuten om naar het centrum te fietsen over een zeer veilige fietspad dat recht door beijum gaat (beijumerweg).

Straten in Beijum (met links naar streetview)

AmkemaheerdClaremaheerdGodekenheerd
AtensheerdDoornbosheerdGrevingaheerd
BarmaheerdEdzemaheerdHeerdenpad
BeijumerpadEilardaheerdHeratemaheerd
BeijumerwegEmingaheerdHiddemaheerd
BekemaheerdFramaheerdHolmsterheerd
BentismaheerdFossemaheerdHylkemaheerd
BoelemaheerdFroukemaheerdAlbrondaheerd
BottemaheerdFultsemaheerdJaltadaheerd
BunnemaheerdGalkemaheerdSpakenpad
KettingpadOnnemaheerdStoepemaheerd
KremersheerdPedaalpadToppingaheerd
MenkemaheerdRensumaheerdWibenaheerd
MudaheerdScheltemaheerdWilkemaheerd
MunsterheerdSibrandaheerdYpemaheerd
NijensteinheerdSijgersmaheerdZadelpad

Actuele koopwoningen in Beijum

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe huizen in Beijum? Laat dan eenvoudig je email achter en je mist er geen een meer.

Terug