Home » Wijken (Wonen in Groningen) » Wonen in Coendersborg

Waarom wil jij een huis kopen in Coendersborg?

Op deze pagina vind je:

Coendersborg is een zeer populaire, kindvriendelijke wijk met de warme sfeer van een oude volkswijk. Coendersborg is groot en ruim, heeft veel groen en bestaat uit verschillende type huizen zoals vrijstaande woningen afgewisseld met rijtjeshuizen. Het oudere deel van de wijk wordt gekenmerkt door sociale woningbouw uit de jaren zestig en zeventig. Het nieuwere deel bestaat voornamelijk uit duurdere koopwoningen.

In Coendersborg zit je zo in Park Groenestein, waar je kan genieten van rust en de natuur. In het noorden van de wijk ligt het Huis Groenestein, te midden van het gelijknamige park. Je bent zo bij het station Groningen Europapark waar je makkelijke aansluiting hebt naar Groningen centrum, of naar de rest van Nederland.

5 redenen om een huis te kopen in Coendersborg:

  1. Warme stadswijk
  2. Ideaal voor gezinnen
  3. Veel vrijstaande woningen
  4. Veel voorzieningen
  5. Gezellig en sociaal

Zoek je een huis dat (dichterbij de stad is), of woon je liever in (een appartement)? Dan is de Oranjebuurt wellicht wat beter gepast.

Wijk statistieken

Gemiddelde afstand tot ziekenhuis3 km
Gemiddelde afstand tot grote supermarkt1 km
Gemiddelde afstand tot café 1 km
Gemiddelde afstand tot cafetaria1 km
Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf1 km
Gemiddelde afstand tot fysiotherapeut2 km
Gemiddelde afstand tot park of plantsoen2 km
Gemiddelde afstand tot treinstation2 km
Gemiddelde afstand tot bus transferium1 km
Gemiddelde afstand tot zwembad5 km

Het aantal inwoners in Coendersborg is ligt afgenomen (4%) in de laatste jaren, mede door de sterke toename in koopwoningen in plaats van sociale huur. Het totale inwoners aantal ligt nu op ongeveer 4700 inwoners.

De geschiedenis van Coendersborg

In het huidige Coendersborg stond ooit een borg die eigendom was van de familie Coenders van Helpen. Deze familie heeft eeuwenlang een belangrijke rol gehad in het besturen van zowel de stad als provincie. De naam van de wijk komt dan ook van de boerderij die nu nog in Coendersborg staat.

Wijk voorzieningen

Park Groenestijn

Park Groenestein, ook wel het ‘Uilenbos’, is een parkbos in de zuidelijke wijk Helpman in de stad Groningen. In het kleine maar bijzondere stadsbos ligt het Huis Groenestein, een monumentale villa. Het is een mooi stukje natuur waar je kan genieten van rust en het buiten zijn. En het is vlakbij de Helper Speeltuin.

Sterrebos

Het Sterrebos is vlakbij en vanuit Coendersborg ben je er zo. In het sterrebos komen hier stinzenplanten voor en ook zijn hier enkele vleermuiskolonies te vinden. Het bos werd in 1765 aangelegd in stervorm, dus met paden die vanuit een centraal punt in verschillende richtingen lopen. Hoewel die vorm niet meer zichtbaar is in het huidige bos heeft het Sterrebos haar naam nooit verloren.

Parkeren & Bereikbaarheid

Met de auto
Vanuit Coendersborg ben je binnen enkele minuten bij de uitvalswegen richting Drachten (A7) en Zwolle (A28). Dit betekend dat als je veel moet rijden je heel goed gelegen bent in Coendersborg.

Parkeren

De meeste vrijstaande woningen beschikken over een privé parkeerplaats. Of het betaald parkeren is varieert binnen de wijk.
Op de fiets
Coendersborg is bijzonder bereikbaar met de fiets. Het duurt ongeveer 15 minuten om naar het centrum te fietsen en je bent ook zo in Haren.

Straten in Coendersborg

Abraham KuyperlaanBeethovenlaanChopinlaan
CoendershaagColijnlaanCort Van Der Lindenlaan
De Savornin LohmanlaanDomela NieuwenhuislaanGeuzenkamp
Goeman BorgesiuslaanGroenendaalGroenesteinlaan
Groen Van PrinstererlaanHandellaanHaydnlaan
Helper BrinkHelperpadNolenslaan
SchaermanlaanSchaperstraatSchubertlaan
StrausslaanSweelincklaanThorbeckelaan
TroelstralaanSemmelweissstraatSylviuslaan

Actuele koopwoningen in Coendersborg

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe huizen in Coendersborg? Laat dan eenvoudig je email achter en je mist er geen een meer.

Terug