Home » Wijken (Wonen in Groningen) » Wonen in Corpus den Hoorn

Waarom wil jij een huis kopen in Corpus den Hoorn?

Op deze pagina vind je:

Waarom wil jij een huis kopen in Corpus den Hoorn?

Corpus den Hoorn is een wijk met waarschijnlijk de beste combinatie van ruimtelijkheid, stad en natuur. In Corpus den Hoorn ben je zo in het Stadspark, en als je in de zomer liever gaat zwemmen dan ben je heel dichtbij het prachtige Hoornse Meer. Omdat het vrij centraal gelegen is heb je veel scholen, kinderdagverblijven en andere handige voorzieningen vlakbij.

De wijk Corpus den Hoorn is gelegen in het zuidwesten van Groningen en bestaat voornamelijk uit zowel jonge als oudere bewoners en gezinnen met kinderen.

5 redenen om een huis te kopen in Corpus den Hoorn:

  1. Centraal en groen
  2. Ideaal voor gezinnen
  3. Diverse demografie
  4. Veel voorzieningen
  5. Heel bereikbaar

Zoek je een huis dat (dichterbij de stad is), of woon je liever in (een appartement)? Dan is de Schilderswijk wellicht wat beter gepast.

Wijk statistieken

Belangrijke afstanden:

Gemiddelde afstand tot ziekenhuis1 km
Gemiddelde afstand tot grote supermarkt1 km
Gemiddelde afstand tot café 1 km
Gemiddelde afstand tot cafetaria1 km
Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf1 km
Gemiddelde afstand tot fysiotherapeut2 km
Gemiddelde afstand tot park of plantsoen1 km
Gemiddelde afstand tot treinstation1 km
Gemiddelde afstand tot bus transferium3 km
Gemiddelde afstand tot zwembad6 km

Het aantal inwoners in Corpus den Hoorn groeit de laatste jaar sterk (200%), mede door de sterke toename in sociale huurwoningen. Het totale inwoners aantal ligt nu op ongeveer 4520 inwoners.

Voorzieningen in Corpus den Hoorn

Stadspark

Het stadspark is een groot park, aan de zuidwestkant van de stad Groningen. Het park is ingericht in Engelse landschapsstijl is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Zo is er een kinderboerderij, een grote drafbaan waar nog altijd paardenraces worden georganiseerd en is het een uitstekende plek voor een wandeling. In de zomermaanden worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd.

Hoornseplas

De Hoornseplas is een recreatieplas ten zuiden van de stad. ’s Zomers wordt druk gebruik gemaakt van de zandstranden en zonneweiden langs de Hoornseplas. Er zijn ruim faciliteiten, toiletten en verschillende snack- en drankverkooppunten. Op drukke zomerdagen lopen er handhavers over de terreinen.

Winkelcentrum Overwinningsplein

Op het winkelcentrum tref je 28 winkels aan, in de meest uiteenlopende branches. Gelegen op loop en fietsafstand van de omringende wijken, vormt het winkelcentrum Overwinningsplein het hart van Groningen-zuid.

Het winkelcentrum Overwinningsplein vormt het hart van de wijken Corpus den Hoorn, De wijert, Hoornse meer, Hoornse park, en is vanwege de goede bereikbaarheid per auto ook heel veel bezocht door de bewoners uit de Piccardthof, Helpman, Rivierenhof en Zeeheldenbuurt.

Parkeren & Bereikbaarheid

Met de auto

De wijk ligt zeer gunstig ten opzichte van de uitvalswegen richting Drachten (A7) en Zwolle (A28), en door de ligging aan ringweg is Corpus den Hoorn zeer goed te bereiken vanuit andere stadsdelen.

Parkeren

Je kan om en nabij het Overwinningsplein gratis parkeren. Maar als je geen beschikking hebt tot een prive parkeerplaats kan het soms lastig zijn om te parkeren in Corpus den Hoorn.

Op de fiets

Met de fiets bereik je via de Paterswoldseweg hartje binnenstad. Zo kan je makkelijk gebruik maken van de stadse voorzieningen en tegelijkertijd genieten van de omliggende natuur en recreatiemogelijkheden.

Overzicht straten

16 AprillaanBezettingslaanBoerhaavelaan
DeportatiestraatCanadalaanDistributiestraat
DonderslaanFlemingstraatGalenuslaan
Henri DunantlaanHippocrateslaanInvasiestraat
JennerstraatKochstraatLaan Corpus Den Hoorn
Laan Van De VredeLaan Van De VrijheidLandsteinerlaan
Madame CuriestraatOverwinningspleinParacelsusstraat
PasteurlaanPaterswoldsewegRode Kruislaan
SchweitzerlaanSemmelweissstraatSylviuslaan
Van SwietenlaanVrijheidspleinWenckebachlaan

Actuele koopwoningen in Corpus den Hoorn

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe huizen in Corpus den Hoorn? Laat dan eenvoudig je email achter en je mist er geen een meer.

Terug