Home » Wijken (Wonen in Groningen) » Wonen in Vinkhuizen

Waarom wil jij een huis kopen in Vinkhuizen?

Vinkhuizen is een open en sociaal betrokken wijk in het noordwesten van de stad Groningen. De wijk beschikt over voorzieningen voor jong en oud. Er is een grote diversiteit aan woningen en bewoners, zo vind je oudere koopwoningen, nieuwbouwwoningen en sociale huurwoningen. Het is een wijk waar jong en oud al jaren met plezier wonen.
In de wijk vind je diverse voorzieningen, zoals scholen, wijkcentra en een winkelcentrum. De buurtcentra in Vinkhuizen organiseren verschillende activiteiten voor de bewoners. Ook oudere bewoners hebben veel zorg voorzieningen tot hun beschikking.

5 redenen om een huis te kopen in Vinkhuizen:

  1. Betrokken en sociaal
  2. Voor jong en oud
  3. Betaalbaar
  4. Veel voorzieningen
  5. Diverse bouw

Zoek je een huis dat (dichterbij de stad is), of woon je liever in (een appartement)? Dan is Europark wellicht wat beter gepast.

Wijk statistieken

Belangrijk afstanden:

Gemiddelde afstand tot ziekenhuis4 km
Gemiddelde afstand tot grote supermarkt1 km
Gemiddelde afstand tot café 1 km
Gemiddelde afstand tot cafetaria1 km
Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf1 km
Gemiddelde afstand tot fysiotherapeut1 km
Gemiddelde afstand tot park of plantsoen2 km
Gemiddelde afstand tot treinstation2 km
Gemiddelde afstand tot bus transferium1 km
Gemiddelde afstand tot zwembad2 km

Het aantal inwoners in Vinkhuizen is sterk toegenomen (25%) in de laatste jaren, mede door de sterke toename in koopwoningen in plaats van sociale huur. Het totale inwoners aantal ligt nu op ongeveer 11.320 inwoners.

Voorzieningen in Vinkhuizen

Multifunctioneel centrum ’t Vinkhuys

’t Vinkhuys is het Multifunctionele centrum van Vinkhuizen en omstreken. In dit centrum vinden tal van activiteiten plaats. ’t Vinkhuys beschikt over een eigen parkeervoorziening en de zalen zijn zodanig ingericht dat ze geschikt zijn voor verschillende activiteiten. Ook kunnen zalen worden gehuurd voor een vergadering, bijeenkomst of voor festiviteiten.

Bewonersgroep ‘Vinkhuizen Samen’

Collectief kunnen de inwoners van Vinkhuizen iets voor elkaar betekenen, onder het motto: “Samen staan we sterk, en is alles goedkoper”. Gezamenlijk een verzekering inkopen, vakanties of abonnementen. Samen heb je ook een stem bij de gemeente.
Kinderen kunnen naar de kinderboerderij, de manege of de skatebaan. Daarnaast kunnen de oudere bewoners elkaar treffen in het ontmoetingscentrum ‘de Siersteen’.

Parkeren & Bereikbaarheid

Met de auto

Vinkhuizen is met de auto prima te bereiken. Je zit zo op de ringweg, en door de ligging aan de westelijke ringweg van Groningen is Vinkhuizen zeer goed te bereiken vanuit andere stadsdelen en gunstige uitvalswegen naar Assen en Drachten binnen handbereik zijn.

Parkeren

Ruime (gratis) parkeergelegenheden maakt het heel makkelijk om bezoek te ontvangen dat met de auto komt, en zelf hoef je in Vinkhuizen geen zorgen te maken dat je geen parkeerplek hebt.

Op de fiets

Op de fiets is Vinkhuizen altijd in de buurt. Het duurt ongeveer 10 minuten om naar het centrum te fietsen.

Overzicht straten

BovenstreekGrondzijlHeerdenpad
HunzeboordKardingerwegMeedenpad
AkeleiwegBieslookstraatDragonstraat
GentiaanstraatKamillewegKervelpad
KorianderwegKruidenpadLavendelweg
MarjoleinstraatMelissewegOosterhamrikbaan
Pop DijkemawegRozemarijnstraatStadsweg
TormentilstraatWindepadWolfsklauwstraat

Actuele koopwoningen in Vinkhuizen

Terug